TAXIFY – NIET ZOMAAR WEER EEN TAXI APP

January 12, 2015

Er zijn al veel taxi apps die het hebben probeert op de Nederlandse markt, sommige succesvol en andere met minder succes. Inmiddels zijn er whitelabel apps voor de taxi bedrijven en de “Uber” achtige apps welke als doel hebben de consument te verbinden met de taxi. Tekenend is dat van de vele apps die het geprobeerd hebben in Nederland er slechts weinige maar echt succesvol zijn. Dit komt simpelweg door het feit dat deze apps de diversiteit aan klant wensen niet hebben kunnen inwilligen.

“All-in-one” oplossing

Taxify heeft een zoals als wij dan noemen een “all-in-one” oplossing voor taxi bedrijven ontwikkeld. De traditionele taxi bedrijven kunnen Taxify’s webbased dispatch en fleet manager gebruiken voor het management van de dagelijkse operatie. Taxify’s consumenten app zorgt voor aanwas van nieuwe ritten en klanten om zo taxi bedrijven te helpen het hoofd te bieden tegen opkomende vernieuwde taxi bedrijven als Hailo en Uber.

De software is ontwikkeld met veiligheid en beveiliging in gedachte. De app stelt bijvoorbeeld taxi centrales in staat om ten alle tijden te zien waar de texi’s zich bevinden, een vereiste van een groeiend aantal gemeentes om taxi diensten binnen de stadsgrenzen te mogen aanbieden.

Het onderscheidend vermogen van de Taxify App

De Taxify consumenten app’s grootste voordeel is de transparantie, welke de gebruiker in staat stelt een taxi naar eigen inzicht of voorkeur te kiezen en te boeken. De App toont een lijst met taxi’s welke kunnen worden geselecteerd op basis van de gebruiker ratings, type auto, prijs, aantal stoelen of bijvoorbeeld de afstand te de lokatie waar de gebruiker zich bevind. De Taxify app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Taxify Amsterdam

Taxify Amsterdam

Focus op gecertificeerde taxi bedrijven en chauffeurs

Zelfs nu de wereld van taxi apps in een stroomversnelling is geraakt zien wij in het overgrote deel van de steden dat meer dan 90% van de ritten nog steeds via de “old school” methodiek wordt uitgevoerd.

Taxify heeft de voorkeur met bestaande gecertificeerde taxi bedrijven te werken welke wellicht op zoek zijn om de bestaande veel al dure systemen te upgraden. Taxify maakt de stap makkelijk om in het app tijdperk goed mee te kunnen draaien zonder zelf al deze dure ontwikkelingen en leerschool te hoeven doormaken. Taxify’s systemen helpen taxi bedrijven hun workflow verder te automatiseren en de marketing op een hoger niveau te brengen. Dit alles via een inmiddels beproeft systeem voor een zeer scherpe prijs per maand

Europese expansie

Taxify werd in 2013 in Tallin (Estland) door Markus Villig (20) opgericht en groeit sinsdien hard. De app werkt inmiddels in de grotere steden van Estland, Letland, Litouen, Finland, Wit Rusland, Polen, Zuid Afrika en Amerika. Het gebruikers aantal overstijgt inmiddels 200.000 gebruikers. In Nederland zal Taxify eerst in Amsterdam lanceren waarna Rotterdam, Den Haag, Haarlem en de overige grote steden spoedig zullen volgen.